Pasen maakt alles anders

“De wereld zal nooit meer hetzelfde zijn.” “Wanneer wordt het weer normaal?” Dit soort dingen is het afgelopen jaar bijna dagelijks gezegd of gehoord. Als we om ons heen kijken, zijn er dingen die onomkeerbaar zijn veranderd.

  • Onze samenleving is veranderd. Geen enkel gesprek kan plaatsvinden zonder dat de gevolgen van Covit-19 er deel van uitmaken.
  • Ons werk is veranderd. Wie had een jaar geleden kunnen denken dat zoveel mensen ook daadwerkelijk vanuit huis zouden werken?
  • De technologie is veranderd. Het is al weer jaren geleden dat er zo’n enorme groei in het gebruik van technologie was als afgelopen jaar.
  • Onze ontspanning is veranderd. We moesten comfortabele vakantieplannen inruilen voor andere opties. We moeten nu ook leren om thuis te ontspannen.
  • Onze consumptie van goederen is veranderd. De Nederlandse horeca verkocht het afgelopen jaar 80% minder bier en de winst van PostNL verdubbelde. Het lijkt waar te zijn:
  • Alles is veranderd.

Dit is precies de boodschap van Pasen. De gebeurtenissen van Pasen hebben de hele wereld onherroepelijk veranderd. Jezus’ leiding, zijn dood en zijn opstanding veranderden alles. Als we trouw de boodschap van Pasen naleven dan kan de wereld nooit meer hetzelfde zijn. Die boodschap lezen we in 1 Petrus 1:3: “Geprezen zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus: in zijn grote barmhartigheid heeft hij ons opnieuw geboren doen worden door de opstanding van Jezus Christus uit de dood, waardoor wij leven in hoop.” Daarom leven we in hoop en door deze hoop maken we ook een verschil in het leven van anderen. Anders gezegd: Pasen maakt alles anders.

Jacques Steenkamp

Deel deze pagina met anderen!