Diaconaal loket

Geschreven door Henny Neutel op . Gepost in Over onze gemeente

geefthelpendehandVanaf 1 januari 2007 geldt de Wet maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De WMO vervangt de Wet Voorzieningen gehandicapten, de welzijnswet en een deel uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Het doel van de nieuwe wet is dat mensen zolang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Ook beoogt de WMO dat iedereen mee kan doen in de samenleving, al dan niet geholpen door vrienden, familie of bekenden.
Vanaf 1 januari 2015 is de WMO een taak voor de burgerlijke gemeente, die de eigen inwoners beter kent dan de landelijke overheid. De kerken kunnen daarbij een belangrijke rol vervullen en doen dat ook al op diverse plaatsen..Zo ook in de Maranathakerk.

Voor gemeenteleden, die door ongeval, ziekte of andere zorgen van tijdelijke aard geen hulp kunnen krijgen van familie of maatschappelijke dienst, proberen we als Maranathakerk met vrijwilligers tijdelijke hulp te bieden via het diaconaal loket. Dit kan gaan om hulp bij het huishouden, strijken, boodschappen doen, eten koken etc. Het gaat niet om professionele zorg zoals wijkverpleging of bejaardenzorg.

Contactpersoon voor aanvragen is Henny Neutel (tel. 0318-482309 's avonds of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ). Na aanmelding vindt er een intake (persoonlijk gesprek) plaats. Vervolgens gaan wij kijken of er vrijwilligers beschikbaar zijn die ingezet kunnen worden.

Vrijwilligers nodigen wij van harte uit zich aan te melden via het aanmeldformulier.