Projectkoor Maranathakerk

Geschreven door Jetty Westerink op . Gepost in Taakgroepen

zingendmetnootjesBij het projectkoor is iedereen binnen onze gemeente die van zingen houdt van harte welkom! Enkele keren per jaar levert het projectkoor een bijdrage aan de eredienst. Dit gebeurt zo'n 3 tot 4 keer per jaar, doorgaans bij een bijzondere dienst als op Eerste Kerstdag of Startzondag. Het bijzondere, vaak feestelijke karakter van deze diensten, wordt op deze manier versterkt.
In overleg met de predikant en dirigent bepaalt de werkgroep een aantal zondagen waarop het projectkoor meedoet en de te zingen liederen.

Enkele weken voorafgaand aan zo'n zondag kunnen gemeenteleden zich opgeven om mee te doen. Bij voldoende deelname, ongeveer 20 personen, wordt gestart met de repetities. Dit zijn er 3 en ze duren 1,5 uur. Bij onvoldoende aanmeldingen moet de deelname van het projectkoor, helaas, worden gecanceld.

Je kunt je per keer aanmelden voor het projectkoor. Als je een keer hebt meegedaan, betekent het niet dat je wordt verplicht om een volgende keer weer mee te doen, het mag natuurlijk wel!
Voor de begeleiding van het koor zorgt organist en dirigent Jan Hendrik van Schothorst. Hij doet dat op een zeer enthousiaste en inspirerende manier!