Taakgroep Vorming en toerusting

Geschreven door Bert Hazeleger op . Gepost in Taakgroepen

Opdracht Taakgroep Vorming & Toerusting

De taakgroep Vorming en Toerusting (V&T) is een orgaan van bijstand van de algemene kerkenraad van de Maranathakerk en heeft tot doel in het kader van gemeenteopbouw, voortdurend mogelijkheden te scheppen tot vorming en toerusting van elkaar. Om zo in staat gesteld te worden als leerlingen van Christus onze plaats in te nemen in de samenleving en rekenschap af te leggen van de hoop die in ons is.

Als lerende gemeente willen we ons oefenen in het lezen van de bijbel, ons bezinnen op geloofsvragen, ethische kwesties en maatschappelijke ontwikkelingen. Ook willen we werken aan de toerusting van het kader in onze kerkgemeente, zodat ambtsdragers en leidinggevenden zo goed mogelijk worden toegerust voor hun taak.

Voor de uitvoering van deze opdracht stelt de commissie jaarlijks een programma samen dat bestaat uit twee of drie blokken:

A Kringen en Leerhuizen
Gemeenteleden hebben de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en op te bouwen in persoonlijk geloof en dagelijks leven. Soms ligt het accent meer op ontmoeting en soms meer op studie en
vorming.

Zo zijn er gesprekskringen voor jong en oud.

In een leerhuis komen gemeenteleden bij elkaar om te horen en te praten over een bepaald thema. Zo’n gespreksthema ligt vaak dicht bij de praktijk, zoals geloofsopvoeding, geloofsbegeleiding, ethische vraagstukken en het kijken en bespreken van een film.

B Overige activiteiten
Bij de overige activiteiten laten we het niet bij woorden alleen. Hoofd, hart en handen (of benen) staan hierbij centraal. Dit kan van alles zijn; creatief, actief en nog veel meer.

VenT-2019-2020In het boekje hiernaast kunt u alle informatie over het programma van Vorming en Toerusting vinden.
klik op de afbeelding  en het brengt u bij het uitgebreide programma!

Hierbij bieden we u als Taakgroep Vorming & Toerusting het programma voor het seizoen 2019/2020 aan.

rUstpUnt

We kennen de bordjes wel langs fietsroutes; Rustpunt. Een punt waar je even kunt uitblazen en waar er meestal wel een kopje koffie beschikbaar is. Een punt waar je dan ook de afgelegde route kunt overdenken. Wat ben je allemaal tegen gekomen? Uiteraard fietsers maar ook bijzondere dingen die je hebt gezien of gehoord. Maar wellicht nog belangrijker; de finish. Het einde van de route. Hoe gaan we daar komen? Is het heuvelachtig of heb je wind tegen? Het is een beetje te vergelijken met onze levensweg. Soms de wind mee, maar soms ook wind tegen of heuvel op. Herkenbaar?

Dan is het fijn om een rUstpUnt te hebben. We kunnen rusten bij God en de afgelegde weg bespreken. In bijvoorbeeld gebed of het zingen van een lied. Maar ook dat wat voor ons ligt kunnen we bespreken met God. Bijvoorbeeld de heuvel of de tegenwind die we tegen gaan komen. God wil ons voor gaan. Hij kan aangeven wanneer we een versnelling erbij moeten doen of moet remmen. God, Jezus en de Heilige Geest; onze routeplanner en ons rustpunt. Een rustpunt die altijd open is, 24/7, 365 dagen per jaar. Geen limiet, gratis. Je hoeft er ook niet voor te sparen. Nee, gewoon voor niets.

In het programma van dit seizoen zijn verschillende activiteiten opgenomen die u kunnen helpen om HET rUstpUnt te vinden. Geef u dus nu op voor een of meerdere activiteiten naar keuze! Kom; het rUstpUnt is open 24/7, 365 dagen per jaar.

Namens de taakgroep Vorming en Toerusting van harte welkom!

Samenstelling Taakgroep

De Taakgroep Vorming & Toerusting bestaat voor het seizoen 2019/2020 uit de volgende leden:

• Caroliene van den Berg- Ouderling/voorzitter
    Tel. 0318-516707

BELANGRIJKE PUNTEN

• Inschrijven: U kunt zich opgeven via de rode aanmeldknop op de website van de kerk. Doet u dit vooral zo duidelijk en volledig mogelijk. Met vermelding van naam, emailadres en telefoonnummer.
  • Als u een bevestiging van de inschrijving wilt ontvangen, graag even het desbetreffende vakje aanvinken. Voor een aantal activiteiten geeft u zich rechtstreeks op bij de in het boekje genoemde contactpersoon.
  • Wij ontvangen uw inschrijving graag zo vroeg mogelijk, zodat wij een inschatting kunnen maken van de belangstelling per onderdeel. Leg de data waarvoor u zich hebt opgegeven vast in uw agenda en houd daarnaast de afkondigingen voor de dienst en/of de website inde gaten, dan kunt u het bijna niet vergeten.
  • Hebt u zich niet opgegeven, u kunt in principe vrijwel altijd instromen. Gasten zijn altijd welkom, schroomt u niet hen mee te nemen. Eventuele wijzigingen of afgelastingen worden door de Taakgroep Vorming & Toerusting via het kerkblad, afkondigingen en/of via de website bekend gemaakt. Wij adviseren u om op de betreffende dag altijd nog even de website http://www.maranathakerk.net/ te raadplegen.
  • Bent u slecht ter been, maar u wilt toch graag aan een activiteit meedoen, laat het ons even weten zodat wij iets voor u kunnen regelen.