Pre Marriage Course

Geschreven door Rogine van Ede op . Gepost in Over onze gemeente

De avond begint met een gezellige maaltijd. Daarna volgt er een plenaire introductie op het thema van de avond. De avond bestaat uit een dynamisch geheel, waarbij meestal de DVD, persoonlijke toespraken van teamleden en interactie tussen jou en je partner worden afgewisseld. Je doet de cursus niet in groepsverband, maar echt samen. Je krijgt heel wat uiteenlopende opdrachten. Dat kan een vraag aan elkaar zijn, of je moet allebei een schemaatje invullen. Vaak volgen er meerdere eyeopeners op een avond: "Oh, denk jij zo!?" Of je herinnert je weer: 'Ah, natuurlijk, dat
is een verschil!'
Er wordt ook van deelnemers verwacht dat ze zich op de volgende cursusavond voorbereiden door een opdracht achteraf te maken, inderdaad, huiswerk!

Onderwerpen:

1. Communiceren (o.a.: effectief praten en effectief luisteren)
2. Toewijding (o.a.: waarom zou je je aan elkaar verbinden, tijd doorbrengen met elkaar, verandering in loyaliteit)
3. Conflicten oplossen (o.a.: omgaan met boosheid, verschillen accepteren, financiën, elkaar vergeven)
4. Gedeelde doelen & waarden (o.a.: wat zijn dat?, een gelijkwaardige relatie opbouwen)

Doelgroep : Aanstaande bruidsparen
Onderwerp : De Premarriage Course (PMC) kun je zien als een investering in je relatie. Als jullie gaan trouwen, is deze cursus een goede voorbereiding op jullie huwelijk, dat hopelijk een leven lang mee zal gaan! Na de cursus heb je meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie. Je bent op een leuke en creatieve manier een stap dichter naar elkaar toegegroeid.

Kosten Nog niet bekend.
Data Dinsdag 21 feb, 14 en 21 mrt, 4 apr.
Aantal keer Vier avonden
Tijd 18.30-21.30 uur
Plaats Mulderschuur, Roskammersteeg 11, Lunteren
Materiaal Verkrijgbaar op cursus
Kosten € 50,-
Opgave bij Marian Goor Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Ds. Jaap Hansum Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.