Maak kennis met: Tonny van Dijk

‘spreuk’

Even voorstellen…

Ik ben 35 jaar en negen jaar getrouwd met Lianne. Vader van dochter Cato, zeven maanden oud. Opgegroeid op een intensief veehouderijbedrijf op de grens met Lunteren in Barneveld. Ik werk als financieringsspecialist op de afdeling corporate clients van de Rabobank in Utrecht. Daar begeleid ik financieringstrajecten bij Commercieel Vastgoed- en Food&Agri klanten. Twee jaar geleden verhuisden we vanuit Barneveld naar de Kastanjelaan Oost aan de rand van het Lunters Buurtbos. Ik houd van gezelligheid met familie en vrienden, daarnaast fiets (mountainbike en racefiets), wandel en vis ik graag.

Op welke manier zijn jullie bij de Maranathakerk terecht gekomen?

We zijn twee jaar geleden verhuisd van Barneveld naar Lunteren. Daar zijn we op zoek gegaan naar een gemeente die bij ons past. Na een half jaar kerken in het dorp is het uiteindelijk de Maranathakerk geworden.

Heeft het geloof altijd al een rol in je leven gespeeld?

Daar kan ik wel ja opzeggen. Het heeft in mijn opvoeding wel een rol gespeeld. Geloof was voor mij naar de kerk gaan en dat deden we ook. Eerst met mijn ouders en later op mijn 16e op de scooter met een vriendengroep naar de Oude Kerk in Lunteren. Geloof en kerkgang kregen later een andere inhoud. Ik leerde Lianne kennen die het kerk gaan zelf niet gewend was. We besloten om samen om de week te gaan. Dat vond ik eigenlijk wel prima. Maar Lianne werd steeds meer nieuwsgierig en wilde wel wekelijks naar de kerk. We besloten om een Alpha cursus te gaan doen en dat heeft mij tot meer nadenken gezet. Het mocht verder mijn leven binnenkomen waardoor de Heer Zelf mijn hart aan kon raken. Er volgde een bijbelstudiegroep en zo kreeg mijn geloof meer en meer inhoud en daardoor handen en voeten. Ik heb God van dichtbij ervaren tijdens het korte ziekbed van mijn vader. Dat iemand zo rustig een ongeneeslijke ziekte kan ondergaan en zo vol lof over God kan vertellen (wat hij eerder nooit deed) raakte me. Door Gods aanwezigheid werd zijn ziekte draaglijk voor hem, maar ook voor mij.

Gaven en talenten en de Maranathakerk?

Naar mensen luisteren is wel een gave en/ of talent. Dat gaat me goed af. Ik ben wel een verbinder. Het komende jaar hoop ik een cursus Mediation bij de CHE te gaan volgen. Verschillende keren heb ik als ‘amateurmediator’ mensen geholpen en de laatste keer beloofde ik mezelf: als ik hier alle neuzen dezelfde kant op krijg zonder dat ik ruzie met iemand krijg ga ik een cursus volgen. Zo kan ik mijn talent verder ontwikkelen. Dit jaar werd ik gevraagd om de coördinatie van de Gemeente Groei Groepen over te nemen. Een mooie taak om een steentje bij te dragen aan verdere geloofsopbouw binnen de gemeente en zo het fundament van onze kerk verder te verstevigen.

Geloven is voor mij….

Gods Woord, dat is toch de bron waaruit ik put. En het samen gemeente zijn waarin Gods Woord zichtbaar kan worden.

Favoriet bijbelgedeelte is:

Exodus 34:6, dit gedeelte is een keer besproken op de mannenconferentie in De Wereld en dat raakte me diep. Gods trouw, genade en geduld, liefde en waarachtigheid tegenover een volk wat zich niet staande kan houden maar steeds weer terugvalt. Dit is zo herkenbaar!

Wat heeft in je leven de meeste indruk bij je achter gelaten?

Dat is de geboorte van Cato… Hoe bijzonder het is dat zij in ons leven is gekomen want het duurde lang voordat mijn vrouw zwanger raakte. Cato Gloria Sunem is haar doopnaam. Op een dag sloeg mijn vrouw haar Bijbel open bij het gedeelte van de Sunamitische vrouw ( 2 koningen 4:16,17 ) Met name de woorden ‘binnen een jaar zul je een kindje krijgen’ kwamen voor haar als een belofte. Dit gaf haar zoveel rust om het volgende ‘traject’ in gaan. Nog voordat we goed en wel begonnen waren bleek ze al zwanger te zijn.

Wat is de leukste vakantie die je ooit hebt gehad?

Dat zijn er velen maar de mooiste is toch wel Zuid Afrika geweest. Daar hebben we met zijn tweeën van Kaapstad naar Johannesburg gereden, hoe avontuurlijk is dat. De wildparken, de bevolking en de natuur. Dit is een bijzondere reis geweest.

Wat was als kind je droomberoep voor later?

Dat was dierenarts. Ik kom van een boerderij dus dieren daar ben ik mee opgegroeid. In mijn huidige beroep, bij de Food&Agri klanten heb ik er nog enigzins mee te maken. Dat voelt goed.

Je mag een lied opgeven en dat wordt?

Thank You – Jesus Army songs
De tekst is zo herkenbaar en de passie waarmee het gezongen wordt bezorgd me regelmatig kippenvel. Vooral ‘s ochtend vroeg als ik alleen ontbijt zet ik hem regelmatig even op. Heerlijk wakker worden.