Wat houdt de 18+ catechese eigenlijk in?

We krijgen regelmatig de vraag wat de 18+ catechisatie nou precies inhoudt, daarom bij deze dit stukje.

3 jaar geleden werden er nieuwe mentoren gezocht voor de 18+ catechisatie. Het is al jaren zo dat deze avonden bij mensen thuis gehouden worden, in huiselijke kring. Dus dat zouden we ook zo blijven doen. Karen en Jacco zouden deze avonden gaan doen en er werd bedacht dat het fijn zou zijn om met de jongvolwassenen eerst te gaan eten. Alinda zou de maaltijd verzorgen en de avonden zouden bij Jacco en Alinda in huis zijn. Er werden zo’n 10 aanmeldingen verwacht, maar al snel waren dat er 25 . Dit zou dus niet in de woonkamer passen, met 2 mentoren zouden we het niet gaan redden, en ook het eten moest anders georganiseerd worden. De avonden werden verplaatst van de woonkamer naar de bedrijfskantine en veranda op hetzelfde adres. De groep mentoren werden uitgebreid en door heel veel mensen uit de gemeente werd er voor ons gekookt. Elke avond hadden we 3 of 4 koks!

Ook het afgelopen jaar hadden we weer 25 jongvolwassenen die heel trouw de avonden bezochten.

Inmiddels bestaat ons team uit Jacco en Alinda Mostert, Kees Verkerk, Tom en Debbie de Vries en Karen Borren.

We beginnen de avond om 18.00 uur met een maaltijd, daarna is er een overdenking over een bepaald thema en dan gaan we in groepen uit elkaar om het er met elkaar over te hebben. Sommige avonden sluiten we af met een spel, omdat dit toevallig een groep fanatieke spelers is.

De thema’s gaan over verschillende onderwerpen, maar altijd over een actueel thema waar de jongvolwassenen vaak mee te maken hebben. Ze dragen ook zelf de thema’s aan.

Wij als mentoren zijn erg blij met deze mooie groep mensen, we leren mét en van de jongvolwassenen.

We willen via deze weg de jongvolwassenen bedanken voor het elke keer vol enthousiasme bezoeken van de avonden. Maar vooral ook de kokers die iedere keer volle pannen eten bezorgen.(want eten kunnen ze goed!)

Het was erg leuk dat we van de jeugd een gezellig avondje uit cadeau hebben gekregen.

De uitnodigingen voor het nieuwe seizoen zijn inmiddels verstuurd, aanmelden kan al via de site.