Maak kennis met: Wilma van Garderen

Even voorstellen..

Ik ben Wilma van Garderen. Geboren op 17 augustus 1966 in Renswoude. Getrouwd met Martin en we hebben twee kinderen: Martijn (20 jaar) en Wendy (17 jaar). Ik werk drie dagen in de week bij een technisch en pneumatisch bedrijf in Ede. (Metal Work Nederland BV) waar ik zorg draag voor het secretariaat, in-/verkoop- en financiële werkzaamheden. Mijn hobby’s zijn sporten, fietsen, lezen en tuinieren. Daarnaast doe ik voor de Maranathakerk het verjaardag fonds, Kerkbalans, en help ik met bloemschikken voor de jaarlijkse bazaar. Ook heb ik dertien jaar kindernevendienst gedaan.

Wat is je vroegste jeugdherinnering?

Mijn ouders hadden een brood- en banketzaak waarin ik als meisje van 9 jaar op zaterdag en tussen de middag al in de winkel stond om te helpen. Dat vond je heel gewoon! Mijn moeder moest voor het eten zorgen en ik nam de winkel over. Op een keer zei mijn moeder: ‘ga je zusje eens halen geen idee waar ze blijft’ Wat bleek … ze was op een steen gaan zitten en niet van plan nog een stap te zetten. Vanaf die tijd mochten we op de fiets naar school.

Wat heeft in je leven de meeste indruk bij je achter gelaten?

De geboortes van mijn kinderen, en zeker die van mijn oudste zoon. Ik besefte wat voor groot geschenk erin mijn armen lag en dat ik dit geschenk te leen had gekregen. Ook het plotseling overlijden van mijn vader op 63 jarig leeftijd maakte diepe indruk. Ondanks verdriet wisten we dat mijn vader naar huis was geroepen en zó konden wij hem ook loslaten. Dat was een grote steun voor ons. Op de dag van zijn begrafenis was het koud en regenachtig. Terwijl we bij zijn open graf stonden kwam er plotseling een zonnestraal doorheen die op zijn graf straalde! Wat een mooie knipoog van de Heer.

Je hebt een keus gemaakt in je leven en belijdenis afgelegd van je geloof. Hoe ben je tot die keus gekomen?

Het geloof heeft altijd een rol in mijn leven gespeeld eigenlijk van jongs af aan. Op verschillende manieren ben ik betrokken bij de gemeente, maar nog nooit had ik belijdenis gedaan. Wat leek me dat mooi om in het openbaar mijn ‘ja’ te mogen uitspreken. En ook naar het avondmaal te mogen. Mijn twijfels of het wel voor mij was werden weggenomen en ik mocht daar staan. Wat een geweldige dag was dat! Zo waardevol en kostbaar! De mooiste dag van mijn leven! Het zegenmoment was wel héél speciaal voor mij. En wat fijn als er zoveel mensen je een hand komen geven en kostbare woorden uitspreken. We hebben daar wel een uur gestaan geloof ik. De rij hield maar niet op. Prachtige momenten. En dan zie je in de kerk je gezin, je familie en je vriendinnen zitten speciaal voor jou! En als je dan thuis komt dat ze op je zitten te wachten met bloemen en cadeaus. Echt een onvergetelijke dag!

De Maranthakerk is voor mij …

Een plek van rust, verbondenheid. Eén zijn met elkaar, en elke zondag weer leermomenten. Ja dat is de Maranathakerk voor mij.

Als je een wens zou mogen doen dan…

Dan zou ik wensen dat mijn zusje weer zou kunnen lopen! Dat we samen weer konden wandelen en rennen. Of dat ze dat met haar kleinkind zou kunnen doen. Zij heeft de ziekte MS en kan niet meer lopen. Ja dat zou ik haar toewensen.

Wie zou je weleens willen interviewen?

Koningin Maxima. Ik vind dat zij een sterke persoonlijkheid heeft, en maakt indruk op mij hoe ze alles combineert: werk / privé en haar maatschappelijke leven.

Welk Bijbelgedeelte / vers is favoriet?

Romeinen 8:15 “U hebt de Geest niet ontvangen om opnieuw als slaven in angst te leven, u hebt de Geest ontvangen om Gods kinderen te zijn en om hem te kunnen aanroepen met ‘Abba, Vader’. Het woord ‘Vader’ draag ik al mijn hele leven bij me. Het betekent véél voor me eigenlijk als kind al en ook later als het weleens moeilijk was in mijn leven. Met belijdenis doen kreeg ik deze tekst mee en werd dus direct favoriet!

Als jij de gelegenheid had de Heer te ontmoeten hoe zou dat dan zijn denk je?

Zou ik hem herkennen? Ja, dat denk ik wel. Bijzonder ….. Vol van liefde zal dat moment zijn. Ik denk dat ik zal knielen.

Voor zondag mag je een lied opgeven en dat wordt?

Abba Vader natuurlijk. Kippenvelmoment ….