ANBI GEGEVENS

Officiële naam : Diaconie Hervormde Gemeente van Bijzondere Aard Maranathakerk te Lunteren
De Protestantse Kerk in Nederland heeft van de belastingdienst een groepsbeschikking ontvangen, dus onze diaconie ook
RSIN nummer 824107366 – KvK nummer   76410730
Contactadres: Kerkhoflaan 15A, 6741BN Lunteren

ANBI Diaconie

College van Diakenen

Het college wordt gevormd door gekozen Diakenen en is verantwoordelijk voor het beheer van de financiële middelen en eigendommen van de Diaconie. De kerkenraad is eindverantwoordelijk.

Beloningsbeleid

Het College van Diakenen heeft geen betaalde medewerkers in dienst en ontvangen zelf geen vergoeding. Wel kan vakliteratuur en evt. opleidingen vergoed worden tegen kostprijs.

Doelstelling/activiteiten

Beleidsplandeel van het college van diakenen

Financiën

Onderaan deze pagina vindt u de door de Grote Kerkenraad en beoordelingscommissie RCCB Gelderland van de PKN goedgekeurde begroting over 2020 van de diaconie.

Voor evt. meer informatie of onduidelijkheden kunnen gemeenteleden bellen naar Jan van Hierden (penningmeester diaconie) 06-22496648.

 

De Protestantse Kerk heeft van de Belastingdienst een groepsbeschikking ANBI gekregen. Dat wil zeggen dat de afzonderlijke gemeenten en andere instellingen die tot dit Kerkgenootschap behoren zijn aangewezen als ANBI. Dit is ook van toepassing op de Hervormde Gemeente Lunteren Maranathakerk en haar diaconie.

ANBI Kerkrentmeesters

Algemene gegevens

Naam Hervormde Gemeente Lunteren Maranathakerk
Adres Hertenlaan 37
Postcode 6741 BG
Plaats Lunteren
Telefoonnummer 0318-485112
e-mail cvk@maranathakerk.net
RSIN/fiscaalnummer 0025.69.140
KVK nummer: 76410641. 

De Hervormde Gemeente Lunteren Maranathakerk is een geloofsgemeenschap, die behoort tot de Protestantse Kerk in Nederland. In het statuut ( kerkorde) van de Protestantse Kerk staat dit in ordinantie 2 artikel 1 als volgt omschreven” een gemeente is de gemeenschap, die geroepen tot eenheid, getuigenis en dienst, samenkomt rondom Woord en sacramenten”( ordinantie 1 artikel 1 lid 1 kerkorde).

De Hervormde Gemeente Lunteren Maranathakerk is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. Dit is ook vastgelegd in ordinantie 11 artikel 5 lid 1 van de kerkorde.

De kerkorde van de Protestantse Kerk in Nederland bevat o.m. bepalingen omtrent het bestuur, de financiën, toezicht en (tucht)rechtspraak die gelden voor de kerkleden, de gemeenten en andere onderdelen van deze kerk. Deze kerkorde is te vinden op de website van de landelijke kerk: www.protestantsekerk.nl/actief-in-de-kerk/kerkorde.

Samenstelling bestuur

De Hervormde Gemeente Lunteren Maranathakerk wordt bestuurd door de Kerkenraad, bestaande uit ambtsdragers( predikanten, ouderlingen, ouderlingen-kerkrentmeester en diakenen). Praeses en scriba worden in functie gekozen. De wijze van verkiezing is geregeld in de Kerkorde van de Protestantse Kerk in Nederland. De penningmeester van het College van Kerkrentmeesters en het College van Diakenen worden benoemd door de Kerkenraad. Informatie over de Bestuurssamenstelling van de Hervormde Gemeente Lunteren Maranathakerk is op de website van de Maranathakerk opgenomen onder het menublokje “informatief”.

Doelstelling en visie

De Hervormde Gemeente Lunteren Maranthakerk te Lunteren wil zich als onderdeel van de wereldwijde christelijke kerk laten leiden door het Woord van God, als inspiratiebron. De gemeente laat dit zien door de manier van handelen en spreekt, niet alleen binnen maar ook buiten de kerk.
De gemeente maakt geen onderscheid naar ras, afkomst, geslacht, leeftijd, seksuele geaardheid en politieke voorkeur. Het doel is een gastvrije gemeente te zijn, waar iedereen even welkom is. Omzien naar elkaar is een essentieel aspect binnen de gemeente.
De gemeente wil een nadrukkelijke plek innemen in de samenleving van Lunteren door de liefde van God handen en voeten te geven. De gemeente wil midden in de samenleving staan, er zijn voor anderen en zich verantwoordelijk voelen voor wat God gemaakt heeft.

Beleidsplan

Door de Hervormde Gemeente Lunteren Maranathakerk is een Beleidsplan College van Kerkrentmeesters opgesteld. In dit beleidsplan wordt ingegaan op de organisatie, missie, gemeente zijn, eredienst en pastoraat, catechese en jongerenwerk.

Ook de taken en verantwoordelijkheden van het College van Kerkrentmeesters en het College van Diakenen zijn in het beleidsplan opgenomen.

Op deze website vindt u het beleidsplan van onze gemeente.

Beloningsbeleid

De beloning van de predikanten van onze gemeente is geregeld in de “Generale regeling rechtspositie predikanten”. De beloning van de overige medewerkers in loondienst zoals kerkelijke werkers en overige medewerkers, is geregeld in de “Arbeidsvoorwaardenregeling Protestantse Kerk in Nederland”. De hierop betrekking hebbende regelingen vindt u via deze link: www.pkn.nl/actief-in-de-kerk/arbeidsvoorwaarden/Paginas/Default.aspx

Leden van de Kerkenraad, Colleges van Kerkrentmeesters en College van Diakenen ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden. Alleen werkelijk gemaakte onkosten kunnen worden vergoed.

Verslag activiteiten

Op de website van de Maranathakerk wordt de actuele agenda gepubliceerd. Aankondigingen van bijeenkomsten gespreksgroepen, lezingen, uitnodigingen treft u aan bij het menu actueel.
De vele activiteiten worden niet alleen op de website, maar ook via het kerkblad van de Maranathakerk gepubliceerd.

De kerkenraad heeft de algemene eindverantwoordelijkheid voor het in stand houden van een levende gemeente. Dat doet zij door zoveel mogelijk gemeenteleden in te schakelen bij het plaatselijk werk. Enkele taken zijn conform de kerkorde gedelegeerd naar de afzonderlijke colleges, waaronder het College van Kerkrentmeesters en het College van Diakenen. Zij waken over de financiële slagkracht van de gemeente en leggen via een jaarverslag rekening en verantwoording af aan de Kerkenraad. Het jaarverslag en begroting treft u aan op deze website.

Voorgenomen bestedingen

De verwachte bestedingen ( begroting) sluiten als regel nauw aan bij de rekeningen over de voorgaande jaren. Het plaatselijk kerkenwerk (of Kerk-zijn) vertoont een grote mate van continuïteit: de predikanten of andere werkers verrichten hun werkzaamheden, kerkdiensten worden gehouden en ook andere kerkelijke activiteiten vinden plaats. Het in goede staat van onderhoud houden van het kerkgebouw en pastorie wordt planmatig uitgevoerd. De begrotingen worden jaarlijks gepubliceerd in het kerkblad en via de actie Kerkbalans kenbaar gemaakt aan de gemeenteleden.

 
 

Beleidsplan 2022-2026

Doelstellingen voor de opbouw van onze gemeente voor vijf jaar.

Jaarrekening CVK

Financiële verantwoording Kerkrentmeesters

Jaarrekening CVD

Financiële verantwoording van de Diaconie